• COLOCATION

 • TUO PALVELIMESI KONESALIAMMATTILAISILLE
 • LUOTETTAVA DATAKESKUSINFRA KÄYTTÖÖSI

Edulliset ja skaalautuvat colocation-palvelut Saksassa ja Suomessa

Colocation score: This value is based on the specifications of each product. The score is only used to make comparisons between other products in the same category.

ISO 27001 -sertifioitu Hetzner Data Center Park Helsinki sijaitsee Tuusulassa osoitteessa Huurrekuja 10. Datakeskuksesta on vain puolen tunnin ajomatka Helsingin keskustaan ja vartin ajomatka Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Sijainniltaan datakeskus soveltuu erinomaisesti tukemaan liiketoimintaa Skandinaviassa, Itä-Euroopassa ja Aasiassa. Colocation-konesalin pinta-ala on noin 2000 m², ja saatavilla on sekä laitekaappeja että laitetilaa (alkaen 23 m²).

Ominaisuudet

icon circle pricetag

Hinta

Tuo palvelimesi meille ja hyödynnä konesaliasiantuntijuuttamme. Palvelun hinta koostuu kuukausimaksusta, kertaluontoisesta perustamiskulusta sekä sähkön käytön mukaisesta veloituksesta. Laitetilat veloitetaan neliöiden mukana.

icon circle network

Verkko

Konesaleistamme on redundantit yhteydet keskeisiin Internetin solmukohtiin kuten DE-CIX, AMS-IX ja FICIX sekä kansallisten ja kansainvälisten operaattoreiden verkkoihin. Verkkojen väliset ja sisäiset (upstream ja peering) yhteydet on liitetty runkoverkkoon Juniper-reitittimien avulla. Taattu verkon käytettävyys on vähintään 99,9%.

icon circle ari conditioning

Jäähdytys

Huolehdimme palvelimien jäähdytyksestä ympäristöystävällisesti vapaan jäähdytyksen avulla. Jäähdytetty ilma ohjataan konesaleihin korotetun lattian kautta. Laitekaapeissa (1/3 ja advanced) on kylmäkäytävät.

icon circle security

Turvallisuus

Turvalukolliseen konesaliin on pääsy 24/7 lukijan avulla. Käynnit rekisteröityvät ja käyttöoikeudet asetetaan Robot- hallintaliittymässä. Kaikissa datakeskuksissamme on korkea turvallisuustaso ja palon ennakkoilmoitusjärjestelmä. Verkkoyhteydet on DDoS-suojattu.

icon circle power supply

Sähkö

Sähkökapasiteetti 1200 kVA. Sähkönsyötön varakäyntiaika akuilla kestää 15 minuuttia, ja sähkönsyöttö varmennetaan dieselgeneraattorilla (UPS). Varavoimalähteet on varmennettu.

icon circle eco power

100% uusiutuvaa energiaa

Datakeskuksissamme käytettävä sähkö tuotetaan uusiutuvalla energialla. Saksassa sähkö tuotetaan vesivoimalla, Suomessa vesi- ja/tai tuulivoimalla.

icon circle support red

Asiakastuki

Osaava ja kielitaitoinen henkilökuntamme on paikalla 24/7, ja auttaa tarvittaessa asennus- ja huoltotehtävissä (Remote Hand). Käytettävissä on erillinen työskentely- ja taukotila.

icon circle certificated2

Sertifiointi

Colocation-konesalit Nürnbergissä, Falkensteinissa ja Helsingissä on ISO 27001 -sertifioitu ja ne täyttävät kansainväliset turvallisuusvaatimukset.

icon circle scalable

Skaalautuvuus

Tarjoamme sinulle joustavia ratkaisuja tarpeidesi mukaan: 1/3 laitekaapit, kokonaiset laitekaapit sekä laitetilat alkaen 23 m2 , tai jopa kokonainen konesali. Laitetilat ovat räätälöitävissä pinta-alan, kapasiteetin ja suorituskykyvaatimusten mukaan.

Katso video colocation-konesalistamme

Usein kysyttyjä kysymyksiä

 • Mikä on colocation ja kenelle se on tarkoitettu?

  Colocation tarkoittaa sitä, että voit tuoda palvelimesi datakeskukseemme ja hyödyntää konesali-infraamme. Käytössäsi on tällöin keskeytymätön sähkönjakelu, jäähdytys, nopeat ja redundantit verkkoyhteydet, korkea turvallisuustaso, DDoS-suojaus ja 24/7-asiakastuki paikan päällä. Sijoittamalla palvelimia eri datakeskuksiimme Suomessa ja Saksassa yritys voi huolehtia myös maantieteellisestä hajautuksesta. Edulliset colocation-palvelumme ovat niin yksityishenkilöiden kuin pienten ja isojen yritysten saatavilla. Konesaliasiantuntemustamme hyödyntamällä voit itse keskittyä yrityksesi ydintoimintoihin.

   

 • Mikä on laitetila ja mihin käyttöön se soveltuu?

  Valmiiden laitekaappien lisäksi tarjoamme asiakkaillemme myös räätälöityjä, rajattuja laitetiloja (cage). Laitetila on erotettu suojahäkillä tai  kevymetallielementeillä. Laitetilassa on varmennettu sähkönjakelu (63A) ja jäähdytystä varten korotettu lattia. Oma vuokrattu laitetila on sopiva ratkaisu silloin, kun tilaa tarvitaan yli 23 m2 ja asiakas haluaa hyödyntää konesali-infraamme.

 • Mille laitetila näyttää?

  IMG 0385 1IMG 0405 1IMG 0448 1IMG 0431 1IMG 0418 1IMG 0421 1

 • Miten ja milloin asiakas pääsee colocation-alueelle?

  Asiakkaanamme sinulla on 24/7 pääsy laitekaappiin tai laitetilaan lukijan avulla. Ensimmäisellä kerralla tai kolmannen osapuolen vieraillessa sinun tulee ilmoittaa vierailuista Robot-hallintajärjestelmän kautta. Järjestelmän antaman salasanan avulla kävijä tunnistautuu paikan päällä asiakastuellemme, joka antaa tarvittavat kulkuoikeudet henkilön käyttöön. Jokainen kävijä ja vierailu kirjataan ja arkistoidaan hallintajärjestelmään tarkastusta varten.

 • Miten nopeasti colocation-palvelun saa käyttöön?

  Laitekaapin saa yleensä käyttöön tilausta seuraavana arkipäivänä. Laitetila on käytettävissä noin kolmen kuukauden kuluttua sopimuksen allekirjoituksesta.

 • Tarjoatteko asennuspalveluita?

  Kyllä, voimme ottaa asiakkaan puolesta vastaan laitetoimituksia ja huolehtia palvelinten, palomuurien, kytkinten jne. asennuksesta sekä tarvittavista kaapeloinneista. Lisäksi voimme huolehtia asiakkaan puolesta esimerkiksi kovalevyjen, virtalähteiden, tuulettimien ja muistin vaihdoista. Veloitamme työstä käytetyn työajan mukaan (Remote Hands).

 • Miten sähköstä perittävä veloitus lasketaan?

  Sähköstä perittävä veloitus perustuu käyttöön. Hintaesimerkki yhdelle palvelimelle, jolla jatkuva 200 wattin sähkönkulutus:

  Suomessa 0,2 KW * 24h * 30 pv * sähkön hinta (0,12 euroa) = 17,28 euroa/kuukausi
  Saksassa 0,2 KW * 24h * 30 pv * sähkön hinta (0,24 euroa) = 34,56 euroa/kuukausi

  Hinnat alv 0 %.